Qui Som?

L'Agrupació de Balls Populars de Cubelles (ABPC) som una entitat cultural sense ànim de lucre. Vam néixer a finals de l'any 1996 per la unió de les diverses colles de balls populars que mica en mica s’havien creat a Cubelles, impulsades desinteressadament per gent de la nostra vila. Els objectius principals de l’Agrupa són, entre d'altres, promoure la cultura popular i tradicional tant a Cubelles i al Garraf com fora de la comarca, fomentar la integració social per a totes les persones, desenvolupar campanyes divulgatives a les escoles i col·laborar amb la resta d’entitats del poble.

Formem part de la Comissió de Festes de Cubelles per tal de mantenir ben viva la cultura popular. Hi ha més de 500 persones que actualment fan que l’ABPC sigui una de les entitats més grans de la vila, amb més repercussió als diferents actes que s’organitzen.

Arran d'un conveni amb l'Ajuntament de Cubelles, aquest va cedir a l'ABPC la gestió dels entremesos del municipi (els tres Gegants, la Draga i els Capgrossos). A banda, tenim les següents colles: Viagrot i Timbaleres, Ball de Diables, Timbalers, Ball de Diablets petits, Timbalets Petits, Ball dels Infernals, Timbalers Joves, Ball de Gitanes, Ball de Bastons (dues colles), Ball de Panderos,  Ball de Pastorets, Ball de Cercolets, Ball de Cintes, Colla de Grallers i la Bessonada. 

Si vols formar part de la nostra entitat, t’hi pots inscriure en aquesta pàgina web.


Amb el suport i la col·laboració de: